ISIL İŞLEM (Palet)

1- ISIL İŞLEM NEDİR ?
Dünya üzerinde kabul görmüş her ürün belirli standartlara, kanunlara ve tüzüklere bağlıdır. Ahşap ambalaj malzemesinin ve türevlerinde bu standartlar IPPC yani Uluslar Arası Bitki Koruma Konvansiyonu Genel kurulunun 2002 yılında kabul ettiği mevzuatla standarda bağlanmıştır. Ülkemizde bu kurulun bir üyesidir.

2- ISIL İŞLEM NASIL UYGULANIR ?
Öncelikle nu işlemi uygulayabilmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı müdürlüklerden alınmış AHŞAP AMBALAJ MALZEMESİ İŞARETLEME İZİN BELGESİNE sahip olmak gerekir. (Bu belgeye sahip olmadan ısıl işlem yapan kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar uygulanmaktadır.)
Bu belgeye sahip olunduktan sonra ısıl işlem görecek ahşap ambalaj malzemelerı ısıl işlem fırınına yönetmeliğe uygun olacak şekilde, aralarında hava dolaşımı olacak şekilde yerleştirilir. Isıl işlem fırınına entegreli ısı ve nem ölçüm çubukları yine yönetmeliğe uygun ısıl işlem fırınının belirli noktalarındaki ahşap ambalaj malzemeleri kısmi olarak delip yerleştirilmesi işlemi yapılır. Bu işlem içerideki ısı ve nem değerindeki değişimi anlık olarak izleyebilmemizi ve kontrol edebilmemizi sağlar.
Bu işlemler bittikten sonra ısıl işlem fırının kapısı kapatılır ve tamamen otomatik yazılım sayesinde ahşap ambalaj malzemesi belirlenmiş sıcaklığa (56 C) ulaştırılır. Bu işlem içerideki ahşap malzemenin nem oranına göre 2 ila 12 saat arasında sürebilir.
Isıl işlem uygulaması bittikten sonra ahşap ambalaj malzemeleri ısıl işlem fırınından çıkartılıp karantina odasına alınır ve ısıl işlem işleminin sonuna gelinir.
Isıl işlem görmüş ahşap ambalaj malzemelerimizi AHŞAP AMBALAJ ISIL İŞLEM İZİN belgesiyle verilen kod numaramızın bulunduğu ISPM-15 damgası vurarak sevkini yapabilirsiniz.

Akağaç Ahşap Palet